The first strawberries are already in the supermarkets. As soon as I saw them this morning I thought about this recipe. I saw it in Gastronomía&Cia last spring and I have repeated it many times since then. As they say, once you prepare it you will never forget it. They are absolutely right!
This recipe is not only delicious, but also very, very easy to prepare. Here we go:
Ingredients:
850 gr strawberries
180 gr sugar
80 gr flour
40 gr ground almonds
20 gr oat flakes
60 gr butter
cinnamon (to taste)
Preparation:
Cut the strawberries in medium size pieces, mix with 100 gr of sugar and soak for some minutes. Meanwhile, using your fingers, mix the remaining 80 gr of sugar with the rest of the ingredients. At the beginning you may think that nothing will come out from there, just insist, get your hands dirty and you will get a perfect crumble. Grease a baking pan with butter. Poor the strawberries in the pan and distribute the crumble on top. Pre-heat the oven at 190 ºC and bake for 25-30 minutes, till golden.
You can serve this delight with cream or ice cream. We like to eat it warm, with vanilla ice cream. The combination of warm and cold temperatures is simply fantastic! And the taste... hmmm, you better try it!
Las primeras fresas ya están en el mercado. Según las he visto esta mañana en el super he pensado en esta receta. La vi en el blog Gastronomia&Cia la primavera pasada y, desde entonces, la he repetido muchas veces. Como ellos comentan, una vez que preparas esta receta no te olvidas nunca de ella. Y qué razón tienen!
Esta receta no solamente está deliciosa sino que, además, es muy, muy fácil de preparar. Allá vamos:
Ingredientes:
850 gr fresas
180 gr azúcar
80 gr harina
40 gr almendra en granillo
20 gr copos de avena
60 gr mantequilla
canela (al gusto)
Preparación:
Cortar las fresas en trozos medianos. Mezclar con 100 gr del azúcar y dejar macerar durante unos minutos. Mientras, mezclar con los dedos los restantes 80 gr de azúcar con el resto de ingredientes. Al principio pensarás que de ahí no vas a sacar nada de nada. Pero insiste, príngate las manos y obtendrás un estupendo crumble, tendrá el aspecto de migas. Engrasar un molde de horno con un poco de mantequilla. Echar las fresas y repartir el crumble por encima. Precalentar el horno a 190 ºC y hornear durante unos 25-30 minutos, hasta que esté dorado.
Puedes servir esta delicia con nata o helado. A nosotros nos gusta comerlo caliente, con helado de nata o vainilla. La combinación frío-caliente es simplemente fantástica! Y el sabor.... ummm, mejor pruébalo y ya me contarás!
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